Kreativni tim PYF-a čine producenti u oblasti umjetnosti i kulture.

Oni su se ujedinili oko ideje da stvore transformativni i jedinstveni događaj koji je takođe I zabavan.

PYF vodi tzv. „Ministarstvo sreće  čiji članovi su:

Sabiha Hadžimuratović, Haris Hadžić, Valida Carroll, Sabina Šabić, Lada Pervan, Slobodan Šoja, Vildana Beslija i Edin Krehić,

Glavni organizator događaja je sarajevska AidNet fondacija, koja od 2002. godine organizira i promovira lokalne i međunarodne kulturne razmjene i događaje. AidNet podržava omladinske programe i projekte za žene.

Naši partneri:

1.Centar za toleranciju u Sarajevskoj tribina

2.Sportsko rekreativni centar, Ajdinovići

3.Bunny World Foundation, Los Angeles, Karlifornija – SAD

Imamo i ambasadori festivala koji su istaknute osobe u području umjetnosti, joge, wellnessa i biznisa, koji će nam pomoći proširiti riječ o našem festivalu i povezati nas sa svjetskim yoga udruženjima, umjetničkim centrima, poslovnim organizacijama i pojedincima.

To su nasi ambasadori:

SAD: Holly Wiliamson; Maroko: Ahlam Lamsefer; Belgija: Alisa Muraspahić; Indija: Suchismita Sahoo; Švedska: Astrid Björk; Turska: Shafkat Islagen; Kosta Rika: Laura Bailone; Mađarska: Daniel Belenyi; Hrvatska: Nensi Nainaa; Srbija: Bojan Zečević i Slovenija: Vesna Neferamis. 

Naš tim vjeruje u društvo koje njeguje osnažene I osvještene pojedince. Socijalni I individualni angažman je ključ podizanju globalne  svijesti. Mi vjerujemo u individualnu odgovornost kada je u pitanju zaštita životne sredine, ali također vjerujemo da kompanije I fabrike koje zagađuju okolinu moraju da preuzmu odgovornost za svoje postupke!

Vjerujemo u potrebu za strožiijim standardima i zakonima o dobrobiti životinja te da naša hrana mora biti zdrava, bez otrovnih pesticida i toksina.

Naš san je da podstaknemo društvo koje će se boriti za ove ideale, i koje će pomoći da se edukuju pojedinci da bi se poboljšalo ukupno zdravlje i ravnoteža unutar društva. Vjerujemo da svi imamo veliki potencijal za sprovođenje ovog važnog i plemenitog zadatka.