Usavršite svoju praksu joge upoznavajući puno širi spektar stilova!

PYF će ponuditi različite dnevne joga časove za sve posjetitelje bez obzira na njihvo prethodno iskustvo i znanje. Naši poznati instruktori dolaze iz BiH, Srbije, Slovenije , Hrvatske, Izraela i SAD-a. 

Pored svakodnevnih jutarnjih i večernjih grupnih seansi, u ponudi će biti i manje, intimnije grupe dostupne putem prijave svim učesnicima festivala. Dnevne sesije meditacije će biti vođene u posebnim zonama festivala. Koju god aktivnost izaberete, učit ćete od najboljih instruktora/ica. Imat ćete priliku da istražite koja praksa je najbolja za vas, bilo da je to ashtanga, yin, vinyasa, hatha ili yoga nidra itd.

Mi smo ovdje da promoviramo praksu joge u svim njenim prelijepim oblicima!

GRUPNE SESIJE (JUTRO, POPODNE, VEČERI)

 

JOGA

 

TONČI GULIŠIJA ASHTANGA JOGA (HRVATSKA)

Tonči Gulišija prakticira jogu od 1995. godine a podučava od 2001. godine. Od 2005. prakticira ashtanga yogu. Znanje je usvajao od gurua, starijih učitelja i sadhua. 2009. godine u Splitu otvorio je školu Ashtanga yoge. Proveo je godinu i pol dana u Indiji istražujući ovu drevnu praksu. Održava radionice, intensive i retreatove u Hrvatskoj i u Indiji. Jedan je od najcjenjenijih yoga učitelja u Hrvatskoj.

 

 

SONJA JAKOPOVIĆ – SRI SRI JOGA (HRVATSKA)

Sonja Jakopović je kvalificirana i iskusna voditeljica Happiness programa i učiteljica Sri Sri joge. Radila je u mnogim programima svjetske Fondacije: Fondacija umijeća življenja.” Održala je bezbroj radionica Happiness programa za različite populacije i uzraste, kao i ogroman broj radionica Sri Sri joge u Bosni & Hercegovini i Hrvatskoj.

 

 

DOE PAORO – HATHA JOGA (SAD)

Doe Paoro je Yoga Alliance certificirana učiteljica joge iz Sirakuze u
New Yorku, koja intenzivno organizuje radionice joge, disanja i
iscjeljivanja zvukom i to sve na međunarodnoj razini.
Dugo i predano je studirala jogu u Indiji kod viših učitelja Iyengar-
a Ushe Devi i Sharat Arora i dobila certifikat preko YogaWorks-a
u Los Angelesu.
Ona je inspirativna učiteljica joge, koja vodi računa o postovanju
najtananijih linija u uzvisnim prakticiranjima tehnika yoge i srećna
je da svojim znanjima i praksom podučava druge , kako bi jogu
osjetili kao sredstvo za promoviranje zdravlja i harmonije u našim
tjelima, jedni prema drugima ali i prema Planeti Zemlji.

MIKE ZULOVIĆVINYASA JOGA (B&H)

Mike prakticira jogu već više od jedne decenije, a za njega je joga njegov trening, njegova duhovna snaga, njegova meditacija, unutrašnji mir i njegova strast. Mike sa oduševljenjem prati učenje Tirumalai Krishnamacharye, koga često nazivaju “ocem moderne joge”.

Joga ga stalno podsjeća da je zauvijek učenik, zauvijek na putu učenja i nikada ne prestaje da se usavršava. Nakon 12 godina vježbanja i podučavanja joge, on je jači fizički i mentalno. On koristi jogu kao sredstvo da održi svoje tijelo i njegov um fleksibilnim i otvorenim za nove izazove.

U njegovom napretku u perfekciji joge, najvise uticaja su imali: Srivatsa Ramaswami, R. Sharath Jois, Mark i Joanne Darby, Harmony Slater ali i mnogi drugi.

Majkovi časovi su na razne načine izazovni. On čini jogu dostupnom SVAKOM TIJELU!

Mike je osnivač i vlasnik Ashtanga Yoge Sarajevo. Održava privatne časove, radionice i obrazuje buduće učitelje joge.

 

MAJA SCHREINER – YIN JOGA (SLOVENIJA)

Maja Schreiner je učiteljica yin joge.

Počela je trenirati yin jogu prije nekoliko godina, i odradila 50-satni yin joga trening u Goi, Indija.

Njen drugi 100-satni yin joga trening sa Dhugal Meachem dogodio se u Tajlandu. Ona vjeruje da je vlastito iskustvo da postane više ispunjeno ljudsko biće ohrabrilo da svoju strast prema plesu i jogi podijeli s ljudima koji prepoznaju važnost prakticiranja ljubavi prema sebi i saosećanja prema drugima.

 

 

AIDA (PRANA YOGA STUDIO) – VINYASA JOGA (BIH)

Aida je završila školovanje kroz sistem Joga certificiranja 2008. godine i nastavila da uči i usavršava svoje znanje u tradiciji Ashtanga joge sa poznatim učiteljima, kao sto su: Guru Sharath Jois u Krishna Pattahabi Jois Ashtanga Yoga Institut “KPJAYI”, TT sa Markom Darbyjem, Larugom Glaser, Vairagya Ranko, Gabriele Severini, David Robson, Harmony Slater, Ajay Tokas) i trenutno studira Ashtanga sistem sa njenom učiteljicom Sharmilom Desai, koja se nalazi u Morjimu, Goa.

Aida već 10 godina podučava Vinyasu tradicionalnom osnovom Krišnamacharyinog učenja (pristupanjem Jogi individualno i sistematskim radom), predaje radionice o Yogi i Ayurvedi, vodi Yoga retreats i održava dobrotvorna događanja “108 Pozdrav Sunca” svake sezone.

Odlučila se vratiti iz New Yorka 2009. godine i otvoriti prvi joga studio u Bosni i Hercegovini, kako bi pomogla ljudima da pronađu mjesto iscjeljenja, započela svoj put u Sarajevu, mjestu gdje je Joga bila najpotrebnija.

Njen Prana Yoga Studio u Sarajevu je otvoren u maju 2010. godine.

Aida liječi traume, somatskom metodom koju je kreirao David Bercelli, prvi certificirani iscijeljitelj TRE ® u Bosni-Hercegovini.

Ona će zauvijek ostati miljenik i učenik joge, živeći u tom duhu  i podučavajući jogu.

 

UROŠ MARTINOVIĆ- HATHA/VINYASA/YIN JOGA (SRBIJA)

Uroš Martinović praktikuje jogu od 2008. godine, a od 2012 godine prenosi znanje joge kao učitelj. Vodi časove hata, jin, vinjasa joge, i također u svoju praksu uvrštava mikro kretnje i joga sekvence. Njegovi časovi su jačeg intenziteta u okviru kojih su obavezno uključene tehnike disanja na početku i joga nidra na kraju časa. Uglavnom prenosi znanje putem individualne prakse. Uz jogu, drži radionice koje se tiču i joge, ali i tehnika koje su vezane za sadašnji trenutak i zahvalnost.

Osnivač je joga portala Moja Šolja Joge, portal koji okuplja pisce sa Balkana i koji je okrenut jogi i alternativnom načinu života.

 

NISA OMEROVIĆ- HATHA JOGA(BIH)

Rođena sam 1991. godine u Beogradu, a odrasla sam u Istanbulu. Tokom 2013 godine upoznala sam dva učitelja joge, Hamsa Saraswati i Gayatri Ji, sa kojima sam počela da praktikujem tradicionalnu hatha jogu i usvajam hatha jogu kao način života i razmišljanja. Tokom 2016-te godine pohađala sam prvu obuku za učitelja hatha joge u Hariom Yoga Centru u Turskoj sa učiteljima Bora Ercan i Zoli Zyogi, a 2018-te godine i drugu obuku u Indiji u Universal Yoga Centru sa učiteljima Vijay Amar i Dr. Ganesh Rao. Držala sam kurseve hatha joge u više zemalja, u različitim centrima za rehabilitaciju i odmor, kao i na nekim univerzitetima.

Paralelno sa mojim joga putovanjem, završila sam obuku za učitelje u Ecstatic Awakening Dance školi- školi ekstatičnog pokreta u Velikoj Britaniji. Diplomirala sam filozofiju, fizičku aktivnost i javno zdravlje i trenutno studiram psihologiju.

Sada živim u Izraelu i podučavam koristeći sva znanja koja sam stekla kako kroz klasičan oblik školovanja, tako i znanja koja sam stekla od učitelja hatha joge koje sam upoznala tokom mog joga putovanja.

 

MEDITACIJA / ZVUČNA MEDITACIJA

 

KAKAO CEREMONIJA SA ZVUČNOM KUPKOM SA DOE PAORO (SAD)

Kakao je sjemenje od kojih se pravi čokolada i smatra se superhranom zbog visokog nivoa antioksidanata i magnezijuma. Od davnina ga koriste i kulture Maja za liječenje mentalnog zdravlja.

Kakao sadrži neurotransmiter koji se zove anandamid, takođe poznat kao „hemija blaženstva“, zbog efekta uvećanja osjećanja radosti, zadovoljstva i kreativnosti u našem organizmu, te se stoga koristi u terapiji i meditaciji.

U ovoj Ceremoniji kakao-a, probat ćemo kakao i aktivirati njegovu snagu otvarajući srce i energizirajući moć kroz disanje, jogu i iscjeljivanje zvukom.

 

 

 

 

MUZIČKA SESIJA (LOOP GURU ) SA TRISHES (SAD)

Povisite vašu meditaciju sa uzvišenim zvucima Loop Guru-a.

 

 

 

 

 

 

AMBIJENTALNE APSTRAKCIJE SA JOSEPH AUGUST-OM (SAD)

Joseph August je perkusionista/ambijentalni-eksperimentalni umjetnik iz Los Angeles-a. Pod utjecajem apstraktnih zvukova, traka i samouslužnih udarnih instrumenata, on istražuje i utvrđuje kako zvuk može direktno oblikovati emociju ili raspoloženje. Šta bi bilo kad bi svaki naš trenutak imao svoj zvučni pejzaž ili atmosferu? Šta se dešava u našem organizmu na dodire zvuka? Joseph je zaokupljen traženjem odgovora na ova pitanja.
Muzika je njegov život, i sve vezano za muzičko stvaralaštvo je njegov veliki izazov.

 

BARBARA PUST – VELIKANJE (SLOVENIJA)

Barbara Pust je duša koja voli slobodu i kreativnost. Ona vjeruje da postoji raj na Zemlji i da bi ga pronašli, moramo promijeniti samo naše gledište, našu percepciju.

Podučava meditaciju već 25 godina diljem Slovenije. Smatraju je stručnjakom za povezivanje sa anđeoskim carstvom i izvorom. Vodi radionice za unaprijeđenje odnosa među ljudima, za očuvanje zdravlja, radionice sreće i mira u sebi.

Želi da pokaže ljudima kako je svaka osoba lijepa i vrijedna te kako se izgrađuje samopoštovanje.

Kao pisac, ima tri knjige na koje je najviše ponosna. Najčitanija i najnovija je: e-knjiga pod nazivom Boginjo, da li znaš svoju moć?

 

 

ANIKA PETROVIĆ – GONG KUPKA I ZVUČNA MASAŽA ( SRBIJA )

Gong majstor i profesionalni praktičar meridijanske zvučne masaže gongom i tibetanskim zdelama. Osim gonga i zvučnih činija, u radu koristi i tingshu, kišni štap, bubanj i druge instrumente.

Njena misija je harmonizovanje i osvešćivanje ljudskog bića o snazi i ljepoti vibracija zvuka gonga, kao moćnog instrumenta. Gong ima isceljujuće dejstvo na ljudsko tijelo, psihu i um, pri čemu usklađuje i naše unutrašnje unutrašnje vibracije sa vibracijom našeg okruženja.

Anika je do sada nastupala na mnogim festivalima i joga studiu u Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, u Norveškoj i dr, kao i na Prvom Yoga Festivalu i No Stress festival u Beogradu 2016 , Top of the Hub 2017, Prvi Gong Puji u Beogradu, Sea Star festival 2017, EXIT festival 2017- Pachamama, ove godine u julu također nastupa na Exit 2019,Pachamama stageu.,na Festivalu “Zdrav život“ Plankov park- Zrenjanin u saradnji umjetnika, muzikoterapeuta i prijatelja. Sa Branko Isaković, Divine Sound, Balkan Ambient Beat i sa mnogim drugim prijateljima.

 

 

KARMEN BUNETA (HRVATSKA)

Zovem se Karmen.

Pet godina se bavim prakticiranjem ThetaHealing tehnike, a isto je i poučavam uz ThetaHealing. Prakticiram još neke duhovne prakse poput budističkih meditacija, kontemplacije te mantranja.
Upoznavši ThetaHealing znala sam da je to ono za čime je moje srce žudjelo, mjesto u kojem je  svaki aspekt mene našao svoj dom. Tehnika uz koju sam

pronašla zagubljene djelove sebe, vrlo brzo se zavukla u svaki kutak mojega života, te

mi je postala stalna pratilja kojoj sam se u potpunosti posvetila. Terapeut sam ThetaHealing tehnike, vodim edukativne radionice, vježbaonice, duhovne retreate, vođene meditacije grupne tretmane s kojima ću Vas upoznat na Pyramid Yoga Fest-u, te poučavam i svoju tehniku Atma koja je u pripremi za predaju na DZIV.

Detaljnije informacije o ThetaHealing tehnici te načinu na koji se rade tretmani možete pronaći na mojoj Facebook stranici Tvornica Radosti.