Prisustvujte raznim predavanjima sa pažljivo odabranim gostima govornicima! Učestvujte u praktičnim radionicama!

 

SHIBORI RADIONICA SA  JUSTINE BENNETT (KANADA)

Shibori je japanska tehnika slikanja na platnu koja počinje presavijanjem, uvijanjem ili skupljanjem bijele tkanine, vezivanjem i zatim umakanjem u indigo. Indigo je tamnoplava boja koja se pravi iz indigo biljke. Rezultat je prekrasna duboko plava i bijela tkanina s gotovo akvarel efektom. Justine će vas voditi kroz procese kreativnog oslikavanja, savijanja i umakanja tkanina, a vi ćete ići kući sa svojim oslikanim djelima!

 

 

 

NAUČITE  RAZNE RITMOVE NA BUBNJEVIMA I UDARALJKAMA SA JOSEPH AUGUSTOM (SAD)

Zakoračite u zajedničku radionicu ručnog bubnjanja sa Josephom Augustom i istražite radost igranja s drugima u grupi! Ručno bubnjanje proizvodi ugodna iskustva, povećava samosvijest i reintegriše moć zajednice. Nabavićemo ručne bubnjeve, samo spremite svoj ritmički duh!

 

 

ISTRAŽIVANJE RAZNOLIKOSTI I PRISVAJANJA U JOGI SA TRISHES (TRINIDAD I TOBAGO)

Dok istražujemo historiju kolonijalizma u jogi, razgovarat ćemo o vrijednostima zastupljenosti u jogi, kao i o načinima na koje se joga može širiti a da se pritom izbjegne prisvajanje joge.

Inspirisana je radom Susane Barkataki i njenog samita joge „Poštuj(ne prisvajaj) Jogu“.

Bila je i gostujući predavač na samitu, i sumirat će ključne ideje koje se odnose na reprezentaciju i prisvajanje u svijetu joge.

 

PONOVNO POČINJANJE: CEREMONIJA IMENOVANJA GODINE

Šta ste spremni da udaljite od sebe? Šta ste spremni započeti? U ovoj dvosatnoj grupnoj radionici fokusirat ćemo se na centriranje i pronalaženje srca vašeg istinskog bića. Vaš unutrašnji glas će vas voditi da postavite namjere, imenujete svoj put, i nastavite put na sve što sanjate. Vodiči: Sonia Kreitzer + Laura Burhenn.

 

PLES SA MAJOM SCHREINER ( SLOVENIJA)

Maja Schreiner se zaljubila u orijentalni ples prije više od 10 godina i od tada je prisustvovala brojnim radionicama s međunarodnim umjetnicima. Ona nastavlja učiti i uživati ​​u ovoj umjetničkoj formi, kao i podučavati žene kako se povezati sa svojim tijelima kroz orijentalni ples.

 

 

ČITANJE TAROT KARATA SA LAUROM BIRD (SAD)

U 20-minutnoj privatnoj sesiji, Laura Bird će se posavjetovati s mudrošću divljeg nepoznatog obzorja kako bi vas vodila dok tragate za jasnoćom i odlučnošću u svom životu.

 

ELVIRA FURNARI (SAD-BIH-SRBIJA)

Elvira Furnari je diplomirana psihologinja, certificirani integrativni Health Coach. Svoje obrazovanje iz psihologije je stekla na UMASS Boston dok je certifikat kao Health Coach stekla na renomiranom Institutu za Integrativni Nutricionizam u New Yorku. Od završetka školovanja radila je za veliku korporaciju u prehrabenoj industriji Delhaize, Srbija gdje je pored predavanja na temu zdrave ishrane edukovala zaposlene o tome kako da se zdravije hrane na poslu i van posla. Pored redovnih edukacija, osmišljavala i kreirala zdrave recepte, pomagala kolegama da unaprijede vlastito zdravlje kroz prakticiranje zdravijih navika pri odabiru kvalitetnih zdravih namirinica, participirala u odabiru zdravijih namirnica i pregovarala sa dobavljačima pri spremanju namirnica za naše tržiste.

  
Radionice:

1- Zdrava crijeva, Zdravi vi

2- Zdrave poslastice

3- Cijeđeni sokovi , biljno mlijeko

 

 

 

SVARUPA BARD (CRNA GORA)

Svarupa Bard je intuitivni iscjelitelj, pisac i muzičar, koji trenutno živi u Crnoj Gori. Njegova je najveća radost da koristeći svoje kreativne sposobnosti pomogne ljudima da zapamte da su svi Jedno. 
Kroz mnoge sate meditacije i eksperimentiranja, kao i treninga, dijaloga i čitanja, razvio je jednostavnu, zanimljivu i inspirativnu metodu za povezivanje ljudi na razini srca.

 

 

Više radionica, panela, zabavnih stvari , uskoro…

RADIONICA: JEDITE ZDRAVO SA MAJOM PILAV ( VEGANSKI RESTORAN “ZDRAVO” U SARAJEVU )

-SELMA STARFINGER ( BIH )PREDAVANJE

PRAVA ŽIVOTINJA PANEL